
Агар-агар - желювальна речовина, яку отримують шляхом екстрагування з червоних і бурих водоростей (Gracilaria, Gelidium, Ceramium тощо), що ростуть у Білому морі та Тихому океані.
Агар-агар складається з вуглеводів (до 80%), білків і клітковини, містить практично всі необхідні макро- і мікроелементи, багато вітамінів, тому він дуже поживний. Агар широко застосовується і в кулінарії, і в харчовій промисловості як рослинний замінник желатину. Не будучи продуктом тваринного походження, може використовуватися у вегетаріанській і пісній кулінарії.
Агар-агар не є джерелом калорій, оскільки не засвоюється організмом людини. Набрякла субстанція агару не розкладається в кишечнику, оскільки дуже швидко проходить через нього. Агар-агар виводить з організму токсини і шлаки, видаляє шкідливі речовини з печінки, покращуючи її роботу.
Гарячий розчин є прозорим і обмежено в'язким. При охолодженні до температур 35-40 градусів він стає чистим і міцним гелем.
Використання агар-агару
Порошок агар-агар розчиняють у будь-якій гарячій рідині, наприклад у воді, фруктовому соку, бульйоні, дають набрякнути. Приблизне співвідношення 1 ч.л. на склянку рідини. Потім доводять рідину до кипіння, постійно помішуючи, до повного розчинення порошку. Потім кладуть бажані добавки і на закінчення остуджують страву за кімнатної температури або в холодильнику.
Застосування агар-агару
мармелад, зефір, жувальні цукерки, пастила, різні начинки, суфле,
дієтичні продукти (джем, конфітюр),
столових солодкі страви (желе, муси, бламанже, киселі тощо),
рибні та м'ясні холодці,
морозиво тощо.
Наш інтернет магазин робить доставку в будь яке місто України, зокрема в наступні міста: