Кондитерський альбумін – не ті самі яйця
Альбумін кондитерський - сухий яєчний білок
У цьому розділі нашого сайту представлений зручний та вигідний кулінарний інгредієнт – сухий альбумін яєчного білка у вигляді готового до застосування порошку. Цей продукт рятує кондитера, коли використовувати курячі яйця ризиковано чи недоцільно (наприклад, потрібна лише частина яйця – білок без жовтка).
Кондитерський порошковий яєчний альбумін ніби спеціально був створений для інтернет-торгівлі та безпечної доставки поштою. У магазині «Триколад» можна знайти та замовити яєчний альбумін як дрібної роздрібної фасування (50 г, 100 г, 1 кг), так і великої оптової (мішок 25 кг).
Яєчний білковий порошок: що це таке і причини затребуваності
Яєчний кондитерський альбумін (овальбумін) – це очищений, висушений та подрібнений до порошкоподібного виду продукт сепарації білкової частини яйця.
Той, хто вигадав технологію поділу курячого яйця на самостійні харчові компоненти – геній економії та рятівник людства. Тепер, якщо за рецептом меренги, зефіру чи дакуазу вам необхідний лише білок, ви не переплачуєте за другу частину яйця і ваша морозилка вільна від зайвих жовтків. Альбуміни для харчової промисловості проходять ретельну перевірку на всіх стадіях переробки та виробництва – від закупівлі сировини до відвантаження. Виробники альбуміну мають необхідні сертифікати харчової безпеки та гарантують якість інгредієнта. Порошок зручний для зберігання, транспортування, використання.
Застосування в кулінарії та вибір кондитерського складу
Сьогодні альбумін може продаватися як окремий продукт, і у складі спеціальних сумішей (наприклад, для айсинга). Ми продаємо чистий альбумін, як універсальний порошок, що підходить для приготування покриттів, кремів, мусів, меренги, зефіру, бісквітів, пташиного молока, цукерок. Купуючи суміші на базі альбуміну, звертайте увагу на їхній склад. Найчастіше такі суміші хороші для однорідності айсингу, але не можуть замінити чистий альбумін в інших рецептах.
Окрема категорія альбумінів, які ми не продаємо та не рекомендуємо для застосування у кондитерській справі, - медичні препарати та порошки з магазинів спортивного харчування.
Особливості використання альбуміну
Вибираючи альбумін кондитерського виробництва, необхідно уважно читати рекомендації виробника. Індустріальні порошки можуть бути скомпоновані під окрему функцію, наприклад, піноутворення.
Під час майстер-класів або навчання на кондитерських курсах обов'язково уточнюйте марку альбуміну, на якому проводиться демонстрація.
Намагайтеся не перескакувати з однієї марки альбуміну на іншу без додаткової перевірки.
Зберігайте та транспортуйте альбумін у заявлених виробником умовах, дотримуючись принципів продуктового сусідства.
Переваги та недоліки яєчного білкового порошку
Безумовні переваги кондитерського альбуміну:
- він уже був пастеризований на стадії переробки яйця і тому безпечний. Вам не варто так перейматися ризиком сальмонельозу, як у випадку з простим курячим яйцем;
- збільшує термін зберігання продуктів у порівнянні з аналогами на простому яйці;
- спрощує роботу та покращує органолептичні властивості готового продукту (підвищує стабільність, утримує цукор);
- економить ресурси (не переплачує за жовток, за можливий бій, витрати зберігання та транспортування тендітної яєчної сировини);
- довго зберігається без втрати корисних властивостей (2 роки і більше).
До недоліків або особливостей кондитерського альбуміну відносять:
- тваринне походження;
- інтенсивний запах концентрованої сировини, який зникає у процесі готування;
- якщо альбумін був розфасований з оптової партії і не супроводжений документами, дізнатися про його якості та правильну пропорцію для розведення можна тільки тестовим шляхом;
- якість вихідної сировини (яйця курячого) може впливати на зовнішні характеристики альбуміну навіть у одного й того самого виробника (колір, запах).
Де купити кондитерський альбумін?
Магазин «Триколад» продає кондитерський альбумін вже понад 10 років. За цей час нам лише одного разу довелося брати участь у відзивній кампанії та утилізації імпортного інгредієнта, який мав усі необхідні документи та якісні сертифікати, підходив для великих кондитерських виробництв, але не задовольнив аматорів та домогосподарок.
На даний момент весь наявний альбумін, який ми продаємо, проходить кілька стадій перевірки, в т.ч. та на фокус-групі кондитерів, які залишають свої відгуки та рекомендації про властивості інгредієнта.
Купити альбумін можна у нашому роздрібному магазині та в цьому розділі сайту. Отримати консультацію та супровідний пакет документів можна у наших операторів та продавців. Додайте альбумін у кошик і пишіть у примітках, що вам потрібний сертифікат до нього. Купувати в «Триколаді» сухий яєчний порошок альбумін – надійно та безпечно.
Інтернет магазин Триколад
товари для кондитерів по всій Україні
Компанія "Триколад" пропонує різні товари для кондитерів (інгредієнти, інвентар, паковання), проводить навчальні майстер-класи для фахівців і аматорів. Основний напрямок діяльності - гуртово - роздрібна торгівля інгредієнтами для виробництва шоколадних цукерок і різних десертів на основі какао-продуктів. Для гуртових покупців, ресторанів і кафе, мереж магазинів діють знижки та партнерські програми.
В інтернет-магазині для кондитерів "Тріколад" можна купити найнеобхідніші інгредієнти та інвентар: Кондитерські харчові барвники, гелеві барвники та сухі, водо та жиророзчинні, набори гелевих барвників Все для приготування популярних макаронс: мигдальне борошно, пластівці мигдальні, пергамент, килимки тефлонові та силіконові, наконечники та мішки кондитерські. Мастику, марципан та айсинг.
Какао-продукти (какао-порошок, тертий какао, олія какао, боби, шоколад кондитерський, кондитерські маси на основі шоколаду). Агар-агар, пектин, желатин, розпушувачі, ароматизатори. Декори для кондитерських виробів: цукрові та шоколадні посипання, квіти ручної роботи. Різноманітний інвентар: катери, вирубки, молди, лопатки, насадки, качалки, мати, моделюючий інструмент. Заморожені фрукти та ягоди. Силіконові та металеві форми для випікання. Картонну та пластикову упаковку.