Ацетатна стрічка, ширина 10 см, довжина 5 м, 83 мікрони
Для професійного застосування: нарощування бортів форм, виготовлення декорів і т.п.
Ацетатна плівка використовується досить часто як допоміжний розхідник. За її допомогою можна робити об'ємні фігури. Для цього потрібно темперувати чорний шоколад. Шпателем або пензлем нанести тонкий шар на поверхню плівки, зробити малюнок і поставити в холодильник до повного застигання. На це піде трохи більше 10 хв. Після цього плівку потрібно акуратно видалити і прикрасити фігуркою кондитерський виріб.
За допомогою плівки можна створити неповторний малюнок на шоколадному декорі. Для цього акуратно (як варіант за допомогою трафарету) наносимо малюнок на плівку. Для цього підійдуть харчові барвники. Даємо зображенню повністю висохнути. Заливаємо тонким шаром білого шоколаду. Рівняємо шпателем. Ставимо в холодильник для застигання. Обертаємо торт орнаментом, що вийшов. Акуратно знімаємо плівку. Шви вирівнюємо за допомогою гарячого ножа.
Порада: не намагайтеся замінити плівку картоном чи пергаментом, вони можуть не утримати форму шоколадної фігури чи випічки.