Cacao Barry® (Какао Баррі, Какао Барри) – добре знаний бренд у світі шоколадного мистецтва.
Якщо вірити корпоративній легенді, таку назву мала фірма, започаткована у 1842 році підприємцем Чарльзом Баррі у французькому містечку Мелан-ан-Івлін.
Інтернет-представництво названого бренду люб’язно повідомляє нам, що під час шоколадної лихоманки Чарльз і його сім’я успішно торгували в Європі кавою та чаєм, а ще – багато подорожували Африкою у пошуках ідеальних какао-бобів.
Схоже на те, що підприємцям Баррі вдалося знайти чудесні локації. Африканські плантації какао швидко забезпечили необхідні конкурентні переваги, гарну репутацію та надійний фундамент для розбудови потужного бізнесу під власною торговою маркою.
Бурхлива конкуренція та спорадичні злиття та поглинання бізнесів у 20 столітті призвели до того, що підприємство Cacao Barry втратило самостійність, але зберегло гучне ім’я та гарну репутацію у вигляді торгової марки, якій довіряють шеф-кондитери глобалізованого світу.
Сьогодні на базі майже 200-літнього досвіду Cocoa Barry сформовано потужний професійний майданчик для спілкування та обміну досвідом найкращих шоколатьє світу. Продукти під маркою Cocoa Barry тепер беруть силу з нових плантацій професійного досвіду.
Кожна пачка шоколаду, какао-порошку або іншого продукту Cocoa Barry супроводжується безцінною базою знань, що доступна цілодобово у мережі Інтернет: майстер-класи на власному Ютуб-каналі, технологічні таблиці, розгорнуті описи продукту, чесні відгуки. Все це переважно англійською мовою, але команда бренду постійно розширює мовну географію, а українські кондитери стають більш прогресивними та інтегрованими у глобальний світ.
Особливої уваги кондитерів заслуговують унікальні артизанальні шоколади для малих виробництв під маркою Cocoa Barry. Виробник виділяє 5 напряків під суббрендами: Héritage, Pureté, Origine, Plantation, Or Noir
Це перевірені надійні робочі шоколади-кувертюри із стабільними характеристиками, які виробляються з відбірних какао-бобів Західної Африки за традиційними рецептурами французьких шоколатьє. Гарна якість за розумну ціну. Коричнева пачка та багата палітра темних, молочних і білих шоколадів: Mi-Amere 58%, Lactee Barry 35%, Zephyr 34%, Louvre 71%, Couverture Biologique 39% або 71%, Passy (Lenotre) 70%, Blanc Satin 29%, Zephyr Caramel 35%, Elysee (Lenotre) 36%, Lactee Caramel 31%, Force Noire 50%, Chocolat Amer 60%
Більш прогресивна колекція шоколадів для вибагливого споживання. Чисті насичені аромати, відповідальні технології вирощування, сортування та ферментації бобів, 100% прозорість історії походження та відстежуваність продукту на всіх стадіях просування. Переважно зелена пачка та назви шоколадів: Lactee Superieure 38%, Inaya 65%, Ocoa 70%, Alunga 41%, Evocao WholeFruit Chocolate 72% у біло-зеленій пачці, Extra-Bitter Guayaquil 64%, Excellence 55%.
Шоколад для гурманів. Сам процес дегустації приносить задоволення. Благородні боби какао для цих шоколадів беруться виключно з країн, назви яких вказані на кремових пачках з кольоровими принтами –підказками. Це переважно дорогі боби для поціновувачів натурального смаку, тому вони не змішуються з дешевими рядовими бобами.
У лінійці представлені декілька унікальних кувертюрів в з нотами та посмаками фруктів, прянощів, диму або деревини: Fleur de Cao 70% (флагманська суміш дорогих бобів з Еквадору, Сан-Томе, Кот-д'Івуару, смак яких розкривається у поєднанні), Mexique 66%, Saint-Domingue 70%, Tanzanie 75%, Venezuela 72%, Equateur 76%, Papouasie 36%, Ambre Java 36%, Ghana 40%.
Усього два конкретно локалізовані шоколади – Alto El Sol 65% з плантацій перуанського заповідника та Madirofolo 65% з унікальної однойменної мадагаскарської плантації. Ці сортові шоколади мають свої особливості рік від року.
Це, швидше, не шоколад, а унікальна послуга для кондитерів митців – можливість створити свій власний смак у лабораторії та на потужностях Cacao Barry та надати йому своє ім’я.
Окрім сервісу Or Noir, продукцію ТМ Cacao Barry можна або придбати зі складу або під замовлення в інтернет-магазині «Триколад» з доставкою по Україні. Формування дегустаційних сетів або дрібне розфасування фабричних номіналів можливе під замовлення. Послуга фасування доступна як для професійних кондитерів, так і для аматорів.
Компанія "Триколад" пропонує різні товари для кондитерів (інгредієнти, інвентар, паковання), проводить навчальні майстер-класи для фахівців і аматорів. Основний напрямок діяльності - гуртово - роздрібна торгівля інгредієнтами для виробництва шоколадних цукерок і різних десертів на основі какао-продуктів. Для гуртових покупців, ресторанів і кафе, мереж магазинів діють знижки та партнерські програми.
В інтернет-магазині для кондитерів "Тріколад" можна купити найнеобхідніші інгредієнти та інвентар: Кондитерські харчові барвники, гелеві барвники та сухі, водо та жиророзчинні, набори гелевих барвників Все для приготування популярних макаронс: мигдальне борошно, пластівці мигдальні, пергамент, килимки тефлонові та силіконові, наконечники та мішки кондитерські. Мастику, марципан та айсинг.
Какао-продукти (какао-порошок, тертий какао, олія какао, боби, шоколад кондитерський, кондитерські маси на основі шоколаду). Агар-агар, пектин, желатин, розпушувачі, ароматизатори. Декори для кондитерських виробів: цукрові та шоколадні посипання, квіти ручної роботи. Різноманітний інвентар: катери, вирубки, молди, лопатки, насадки, качалки, мати, моделюючий інструмент. Заморожені фрукти та ягоди. Силіконові та металеві форми для випікання. Картонну та пластикову упаковку.