ГЕЛІВІ ЧЕРВОНІ ХАРЧОВІ БАРВНИКИ
У цьому розділі зібрані червоні гелеві харчові барвники та їх відтінки.
Червоний – колір зрілості, готовності їжі до вживання. Грамотне використання червоного в оформленні страв радує око та стимулює апетит. Цей секрет добре відомий мамам тих діточок, які примхливо відкидають корисну, але непривабливу їжу.
Червоні харчові барвники користуються підвищеним попитом у кондитерці з цілого ряду причин:
- існує багато рецептів з дуже великим вмістом такого барвника (класичний приклад – торт «Червоний оксамит»);
- червоний колір - один із основних у моделі змішування та відтворення кольорів RGB, його активно використовують для отримання менш ходових кольорів та відтінків при фарбуванні глазурей та кремів;
- Різдво, Новий рік, День закоханих, сезон весіль – піки споживання червоного, коли харчовий барвник буквально зникає з вітрин кондитерських магазинів.
Для продажу у своєму магазині ми вибираємо барвники відомих світових та українських торгових марок, які пройшли відповідні лабораторні перевірки, мають сертифікати харчової безпеки. Яскраві червоні гелеві барвники мають в основному синтетичне походження, призначені для професійного використання при фарбуванні тіста, кремів, глазур, начинок, декорів відповідно до технологій і рецептур виробництв.
Кондитери-початківці або домогосподарки часто шукають одночасно і насичений, і натуральний барвник. Скажімо одразу: так не буває. Усі насичені барвники будуть синтетичними або комбінованими за своєю природою, а всі натуральні будуть бляклими, особливо після термообробки.
За нашими оцінками, найбільш популярними серед українських кондитерів-аматорів та кондитерів невеликих підприємств є гелеві барвники малого фасування – від 10 до 150 г – таких брендів як Americolor («Америколор», США), Chefmaster («Чифмайстер», США), FoodColor ("ФудКолор", Польща), Modecor ("Модекор", Італія), "Сладо" (Україна), Yero/Criamo (Україна). У магазині "Триколад" представлені всі ці бренди.
Російські фарби «ТопДекор» часто рекомендують у рецептах російськомовного Інтернету, проте провідні інтернет-магазини України безболісно відмовилися від їхнього продажу. Можна не гаяти час на їх пошуки: склад фарб майже у всіх виробників схожий. Навіть основний компонент буде, як правило, один і той же - індійського походження. Відрізняються лише дозування, форми тюбиків та палітра.
Найбагатші палітри, продуманий дизайн флакона та найкраща якість – американські фарби, найвигіднішими за ціною будуть фарби українських виробників. Так, у перерахунку цін на грам харчового барвника дрібної фасування українські фарби коштуватимуть в районі 10 центів/грам, а закордонні – майже вдвічі дорожчі. Істотно заощадити можна, купуючи барвник у тарі від 100 г. Наприклад, польський 140-грамовий барвник матиме ціну в районі 5 центів/грам.
Червоні фарби гелю добре зберігаються, ніколи довго не застоюються. Має сенс купувати їх трохи про запас, оскільки напередодні вищезгаданих свят можна залишитися без улюблених яскравих відтінків, типу SuperRed, Red Red і Christmas Red.
Інтернет магазин Триколад
товари для кондитерів по всій Україні
Компанія "Триколад" пропонує різні товари для кондитерів (інгредієнти, інвентар, паковання), проводить навчальні майстер-класи для фахівців і аматорів. Основний напрямок діяльності - гуртово - роздрібна торгівля інгредієнтами для виробництва шоколадних цукерок і різних десертів на основі какао-продуктів. Для гуртових покупців, ресторанів і кафе, мереж магазинів діють знижки та партнерські програми.
В інтернет-магазині для кондитерів "Тріколад" можна купити найнеобхідніші інгредієнти та інвентар: Кондитерські харчові барвники, гелеві барвники та сухі, водо та жиророзчинні, набори гелевих барвників Все для приготування популярних макаронс: мигдальне борошно, пластівці мигдальні, пергамент, килимки тефлонові та силіконові, наконечники та мішки кондитерські. Мастику, марципан та айсинг.
Какао-продукти (какао-порошок, тертий какао, олія какао, боби, шоколад кондитерський, кондитерські маси на основі шоколаду). Агар-агар, пектин, желатин, розпушувачі, ароматизатори. Декори для кондитерських виробів: цукрові та шоколадні посипання, квіти ручної роботи. Різноманітний інвентар: катери, вирубки, молди, лопатки, насадки, качалки, мати, моделюючий інструмент. Заморожені фрукти та ягоди. Силіконові та металеві форми для випікання. Картонну та пластикову упаковку.