Силіконові форми для випічки
Силіконові форми для випічки (молди) - це практичний сучасний інвентар для випічки, відстоювання желейних і заморозки мусових десертів. Силіконові молди стали популярними завдяки численним перевагам перед аналогічним інвентарем із металу, кераміки та скла.
У чому переваги силіконових форм для випічки?
Силікон, як прогресивний матеріал, забезпечує серйозну фору в конкуренції, оскільки вироби з нього:
- не б'ються і не деформуються від удару;
- не вимагають рясного змащення або іншої антипригарної обробки;
- не іржавіють, не покриваються оксидними плівками;
- не втрачають властивостей під постійним впливом статичної електрики на професійних кухнях, у них не утворюються раковини, як у формах з нержавійки;
- легко миються і не потребують спеціального догляду;
- добре комбінуються з іншими матеріалами;
- мають широкий робочий температурний діапазон;
- добре переносять шокову заморозку, переміщення з гарячого середовища в холодне;
- еластичні, що дає змогу легко витягувати зі складних молдів готові вироби;
- легко зберігаються і транспортуються;
- можна мити в посудомийках;
- можна використовувати в мікрохвильовках;
- відносно дешеві як для форм з таким набором переваг.
Що потрібно знати про силіконові форми?
Силіконова форма безпечна тільки в заявленому температурному діапазоні. Після 2000-3000 циклів використання навіть найдорожчі форми виходять з ладу.
Китайські силіконові форми можуть бути виготовлені з порушенням авторських прав. Їхня якість помітно гірша, ніж у європейських зразків, але ціна може бути в 10 разів нижчою.
Перед першим використанням будь-яку силіконову форму необхідно промити під теплою проточною водою і висушити безворсовою серветкою. На професійних кухнях колекції силіконових форм якщо не використовують регулярно, то зберігають у закритих контейнерах, щоб захистити від бруду.
Не слід використовувати гострі предмети для нарізання або вирізки продуктів усередині форми, щоб не пошкодити її поверхню. Силіконові форми не рекомендується використовувати на відкритому вогні або на газовій плиті, поверхнях розжарювання.
Чи безпечна силіконова форма для випічки?
Силіконові форми для випікання безпечні для здоров'я при дотриманні рекомендацій виробника щодо роботи в зазначеному температурному діапазоні. Форми не містять токсичних речовин, які можуть виділятися під час нагрівання або взаємодії з харчовими продуктами. Однак, важливо купувати якісні силіконові форми, які пройшли сертифікацію та не містять заборонених речовин.
Як користуватися силіконовими формами для випічки?
Чиста форма готова до роботи. У рідкісних випадках стінки форми потребують додаткової обробки жиром. Тісто або суміш для випічки можна закладати в осередок форми і ставити в попередньо розігріту духовку або мікрохвильову піч. Після приготування випічки необхідно дати їй трохи охолонути, а потім акуратно витягти з форми.
Як вибрати силіконову форму для випічки?
На підставі потреб виробництва або аналізу споживчого попиту можна зрозуміти, які вироби тиражуються найчастіше. Для підтримання їхнього асортименту важливо обирати правильні технології та якісні й сертифіковані форми, щоб бути впевненим у їхній довговічності та безпеці. Бажано обирати форми з силікону, який може витримувати понад 2000 циклів використання, не містить заборонених домішок і не порушує авторських прав дизайнерів.
Ціни на силіконові форми для випічки в Україні
Ціни на силіконові форми для випічки в Україні можуть варіюватися залежно від розміру, форми та якості матеріалу. Найдешевша китайська форма для кексу радіусом до 50 мм із тонкого силікону може коштувати до 5 грн. Форма з теракотової серії італійської фірми "Силікомарт" за ціною стартує від 300 грн. Колекційні молди, чемпіонські випуски і дизайнерські художні набори з декількох предметів таких брендів, як "Сілікомарт", "Мартелатто", "Павоні" коштують від 1000 грн і вище.
Де купити силіконові форми для випічки в Дніпрі та Києві?
Купити силіконові форми для випічки можна в магазинах посуду та кухонного приладдя. Професійні силіконові молди краще купувати в офіційних постачальників і в спеціалізованих інтернет-магазинах для кухарів, пекарів і кондитерів.
У магазині "Тріколад" представлений великий асортимент інвентарю з силікону. Доставка обраної силіконової форми можлива з центрального складу в Дніпрі в будь-яку точку України. До Києва, Харкова, Запоріжжя, Миколаєва, Херсона, Одеси, Черкас, Вінниці, Житомира експрес-поштою посилки з Дніпра доходять за один день. До Львова, Хмельницького, Рівного, Луцька, Чернівців, Івано-Франківська, Тернополя, Ужгорода - за 2 дні.
Увага! У розділі йде оновлення цін, можливі розбіжності у калькуляції вартості замовлення, остаточну ціну уточнюйте у продавця.
Інтернет магазин Триколад
товари для кондитерів по всій Україні
Компанія "Триколад" пропонує різні товари для кондитерів (інгредієнти, інвентар, паковання), проводить навчальні майстер-класи для фахівців і аматорів. Основний напрямок діяльності - гуртово - роздрібна торгівля інгредієнтами для виробництва шоколадних цукерок і різних десертів на основі какао-продуктів. Для гуртових покупців, ресторанів і кафе, мереж магазинів діють знижки та партнерські програми.
В інтернет-магазині для кондитерів "Тріколад" можна купити найнеобхідніші інгредієнти та інвентар: Кондитерські харчові барвники, гелеві барвники та сухі, водо та жиророзчинні, набори гелевих барвників Все для приготування популярних макаронс: мигдальне борошно, пластівці мигдальні, пергамент, килимки тефлонові та силіконові, наконечники та мішки кондитерські. Мастику, марципан та айсинг.
Какао-продукти (какао-порошок, тертий какао, олія какао, боби, шоколад кондитерський, кондитерські маси на основі шоколаду). Агар-агар, пектин, желатин, розпушувачі, ароматизатори. Декори для кондитерських виробів: цукрові та шоколадні посипання, квіти ручної роботи. Різноманітний інвентар: катери, вирубки, молди, лопатки, насадки, качалки, мати, моделюючий інструмент. Заморожені фрукти та ягоди. Силіконові та металеві форми для випікання. Картонну та пластикову упаковку.