Головний офіс компанії Dr.Oetker знаходиться у Білефельді (Німеччина).
Засновник торгової марки – Август Еткер, ботанік, доктор наук. У 1891 р. придбав аптеку, де під час хімічних експериментів винайшов пекарський порошок. Починаючи з 1893 р. Еткер поширював свій винахід під торговою маркою Backin, що заклало основи сімейного бізнесу групи Еткер. Група досі використовує у своїх виробах порошок з тим самим рецептом. 21 вересня 1903 р. зареєстрував патент на свою «Процедуру виготовлення довготривалого пекарського порошку або борошна, готового до випікання». Завдяки успішному маркетингу продукти Еткер продавалися добре, і незабаром стара аптека перетворилася на процвітаючу компанію. У 1900 р. Еткер побудував свій перший завод і до 1906 продав 50 млн упаковок порошку Backin.
Девіз компанії: "Ein heller Kopf nimmt stets Oetker" ("Ясний розум завжди використовує Еткер").
З моменту заснування сім'я власників значно розширила свою присутність на міжнародному ринку. Понад 7 000 осіб зайняті у компанії в німецькому офісі та за кордоном. Численні виробництва та представництва компанії розташовані у 40 країнах світу та виробляють понад 1 000 найменувань продукції.
Компанія "Триколад" пропонує різні товари для кондитерів (інгредієнти, інвентар, паковання), проводить навчальні майстер-класи для фахівців і аматорів. Основний напрямок діяльності - гуртово - роздрібна торгівля інгредієнтами для виробництва шоколадних цукерок і різних десертів на основі какао-продуктів. Для гуртових покупців, ресторанів і кафе, мереж магазинів діють знижки та партнерські програми.
В інтернет-магазині для кондитерів "Тріколад" можна купити найнеобхідніші інгредієнти та інвентар: Кондитерські харчові барвники, гелеві барвники та сухі, водо та жиророзчинні, набори гелевих барвників Все для приготування популярних макаронс: мигдальне борошно, пластівці мигдальні, пергамент, килимки тефлонові та силіконові, наконечники та мішки кондитерські. Мастику, марципан та айсинг.
Какао-продукти (какао-порошок, тертий какао, олія какао, боби, шоколад кондитерський, кондитерські маси на основі шоколаду). Агар-агар, пектин, желатин, розпушувачі, ароматизатори. Декори для кондитерських виробів: цукрові та шоколадні посипання, квіти ручної роботи. Різноманітний інвентар: катери, вирубки, молди, лопатки, насадки, качалки, мати, моделюючий інструмент. Заморожені фрукти та ягоди. Силіконові та металеві форми для випікання. Картонну та пластикову упаковку.