Уважаемые покупатели!
Обращайте внимание, что у всех мониторов - свои особенности цветопередачи. Картинки в карточке товара - весьма приблизительный ориентир. Без специальной калибровки экрана, спектрофотометрии и цветопроб вы не добьётесь гарантированного результата от любого красителя.
Пожалуйста, изучайте матчасть. Пищевые красители - очень важный, но непростой раздел кондитерского искусства, где многое постигается методом проб и ошибок, наработкой опыта.
Кондитер – художник, палітра кондитера – харчові барвники
Десерт, як витвір мистецтва, вимагає яскравості та унікальності. Його колір створює настрій.
Технології теперішнього часу дозволяють перетворити кондитерський виріб на справжній шедевр у будь-якій формі та будь-якому кольорі, здатний викликати у споживача позитивні емоції, почуття, задоволення, насолоду, та що вже там казати, свято!
Обов'язковий «помічник» сучасного кондитера, без якого просто неможливе створення яскравого декору тортів та солодощів – це гелевий харчовий барвник.
Особливості, використання та склад гелевих барвників
Гелеві харчові барвники мають цілу низку переваг:
- палітра в найрізноманітніших відтінках та кольорах;
- мають насичений колір;
- немає і запах, і смак;
- більш густа та концентрована консистенція дозволяє економічно витрачати пігмент;
- рівномірно розподіляються по всій масі, що фарбується;
- не порушують структуру виробів, що фарбуються, однак, якщо додати занадто багато барвника в меренгу або мастику, то можуть їх зіпсувати;
- не вимагають приготування, бо одразу продаються у готовому вигляді.
У складі гелевих харчових барвників є синтетичні пігменти, основа (гліцерин, вода), загусники, консерванти, стабілізатори.
Як використовувати гелевий барвник? - Дуже просто, його не потрібно розбавляти, достатньо лише видавити необхідну кількість на «палітру», набрати трохи зубочисткою і одразу вмісити в масу, у разі фарбування маси у світлий тон або за невеликої її кількості. Якщо потрібно пофарбувати продукт у яскравий колір, барвник вводять безпосередньо в нього та розмішують до повного розподілу.
Застосування гелевих барвників
Використовуючи гелеві харчові барвники, кондитери надають різні відтінки кремам, вершкам, глазур, марципану, айсингу, мастиці, меренгу, тісту, карамелі та багато іншого.
Гелеві барвники:
- для мастики - додайте барвник у продукт і добре розімніть мастику, вам потрібно досягти рівномірного перемішування;
- для бісквіту ("Червоний оксамит", "Райдужний торт") - додайте барвник у кисло-молочну (молочну) складову тіста, потім об'єднайте з усіма інгредієнтами згідно з рецептом;
- для крему - додайте харчовий барвник поступово за допомогою зубочистки до отримання бажаного відтінку;
- для шоколаду - у такому випадку використовуйте барвники Chefmaster разом із добавкою Candy-flo (AmeriColor - Flo-coat), яка їх робить жиророзчинними або застосовуйте спеціалізовані барвники з розділу "Жиророзчинні".
Сьогодні купити гелевий харчовий барвник в Україні не складе ніяких труднощів. У нашому інтернет-магазині «Триколад» представлені найкращі гелеві харчові барвники.
Ціна приємна, в різному діапазоні та цілком демократична, враховуючи, що продукція виготовлена провідними виробниками галузі - Chefmaster, AmeriColor, Modecor, FoodColours, YERO Colors, ТМ Сладо.
Харчова колористика – це цікаве заняття, яке іноді дає несподівані результати. Не бійтеся, експериментуйте, пробуйте нове та створюйте унікальні неповторні кондитерські шедеври!
Інтернет магазин Триколад
товари для кондитерів по всій Україні
Компанія "Триколад" пропонує різні товари для кондитерів (інгредієнти, інвентар, паковання), проводить навчальні майстер-класи для фахівців і аматорів. Основний напрямок діяльності - гуртово - роздрібна торгівля інгредієнтами для виробництва шоколадних цукерок і різних десертів на основі какао-продуктів. Для гуртових покупців, ресторанів і кафе, мереж магазинів діють знижки та партнерські програми.
В інтернет-магазині для кондитерів "Тріколад" можна купити найнеобхідніші інгредієнти та інвентар: Кондитерські харчові барвники, гелеві барвники та сухі, водо та жиророзчинні, набори гелевих барвників Все для приготування популярних макаронс: мигдальне борошно, пластівці мигдальні, пергамент, килимки тефлонові та силіконові, наконечники та мішки кондитерські. Мастику, марципан та айсинг.
Какао-продукти (какао-порошок, тертий какао, олія какао, боби, шоколад кондитерський, кондитерські маси на основі шоколаду). Агар-агар, пектин, желатин, розпушувачі, ароматизатори. Декори для кондитерських виробів: цукрові та шоколадні посипання, квіти ручної роботи. Різноманітний інвентар: катери, вирубки, молди, лопатки, насадки, качалки, мати, моделюючий інструмент. Заморожені фрукти та ягоди. Силіконові та металеві форми для випікання. Картонну та пластикову упаковку.