Кандурін - це харчовий барвник на основі природних силікатів (слюд), використовується в харчовому для поверхневого фарбування виробів (мастика, глазур, шоколад, марципан, горіхи, печиво, льодяники, морозиво, сиропи, мармелад, желе, карамель, напої) в золоті, срібні та інтерферентні кольори з різними ефектами та інтенсивністю блиску.
Кандурін простий у застосуванні: наноситься безпосередньо на виріб пензлем або розпилювачем (у цьому випадку розводиться у спиртовому розчині) трафаретом. Може бути заздалегідь нанесений на форму.
У желеподібні вироби може бути доданий безпосередньо до продукту на будь-якій стадії приготування.
Нетоксичний. Склад: барвник харчовий Е172, агент Е555, що антизлежується.
Зберігати при температурі не вище 25°С та відносній вологості повітря не більше 70%.