Пектин екстраповільної садки CEAMPECTIN ESS 4420, Ceamsa, Іспанія, 100 г
У виробництві мармеладу, фруктових та желейних цукерок, як правило, застосовуються пектини повільної, рідше – середньої садки. Деякі кондитери звикли працювати, використовуючи звані забуферені пектини, тобто. пектини з буферними солями.
Сеампектин ESS 4420 – це буферний високоетерифікований пектин екстраповільної садки. Містить у своєму складі солі натрію та калію. Сила гелю стандартного холодцю становить 130+10 градусів USA-SAG, що дозволяє робити дозування Сеампектину ESS 4420 нижче, ніж у аналогічних пектинів інших компаній-виробників.
Однією з головних переваг цього пектину є нечутливість до жорсткості води, що дозволяє працювати на будь-якій, навіть сильно кальцинованій воді без збільшення дозування пектину та введення секвестрантів.