26 березня 2014 р. 11:36
Шоколадно-горіховий фадж
Інгредієнти:
Горіхи – суміш фундука, мигдалю, кеш'ю, фісташки – 200 г
Згущене молоко – 1 банка
Какао терте – 270 г
Какао масло – 100 г
Вершкове масло – 75 г
Приготування:
Підготувати горіхи - злегка обсмажити і крупно порізати. Згущене молоко обов'язково підігріти до 35 - 40 oC (це зручно зробити прямо в банці, опустивши в киплячу воду на 3 хв). Подрібнити какао і масло какао, розтопити до однорідності на водяній бані (або в мікрохвильовці). Додати згущене молоко, добре перемішати. Додати вершкове масло, помішувати, поки маса не стане однорідною і густою. Додати горіхи, розмішати, викласти у форму з бортиками, застелену пергаментом. Можна використовувати силіконову форму, змащувати або застеляти її не потрібно. Залишити на кілька годин у прохолодному місці. Порізати на невеликі квадратики. Зберігати в холодильнику. Цей фадж є основою для шоколадного торта "Шахтарський". Торт додатково вкритий і прикрашений шаром чорного шоколаду.
Вдалих експериментів!