
Опис: харчова добавка Е953. Суміш гідрогенізованих сахаридів. Біла прозора речовина без запаху.
Смак: солодкий. Без глютену. Без ГМО. Фасується у прозорий zip – пакет.
Оригінальне пакування – відро 5 кг.
Рекомендації щодо застосування:
Розтоплювати ізомальт повільно (без глюкози, без вершків та кислот) до 170°C, потім використовувати як звичайний пофарбований або безбарвний цукор.
Прозорий рідкий цукор: додати 100 г холодної води до 1 кг ізомальту, нагрівати до 160 ° C і працювати як з традиційним цукром.
Цукор для засклення: додати 100 г води до 1 кг ізомальту, готувати цукор безпосередньо за 170-180°C. Засклити. Ізомальт не отримує жодного забарвлення при температурі нижче 190°C. Цей цукор може бути пофарбований як завжди.
Визнаний безпечним, отримав дозвіл на застосування у США, ЄС, Україні.
У природі ізомальт міститься в цукромістких рослинах та меді, які є джерелом його отримання. За смаком ізомальт наближається до цукрози (його насолода становить приблизно половину солодощів сахарози).
Харчова добавка E953 – ізомальт (ізомальтит, палатініт) – низькокалорійний вуглевод (1 грам ізомальту містить 2,4 ккал = 10 кДж). Речовина білого кольору, що має форму кристалів, що не має запаху, легко розчиняється у воді. Водний розчин ізомальту безбарвний та прозорий. Даний вуглевод має малу гігроскопічність та чистий солодкий смак. Молекулярна формула ізомальту: C12H24O11.
Т.к. ізомальт погано всмоктується стінками кишечника, він застосовується при виготовленні продуктів для хворих на цукровий діабет. Ізомальт є продуктом абсолютно нешкідливим для зубної емалі. Завдяки цій властивості ізомальт за становищем FDA може мати позначення «не викликає карієсу».
Ізомальт чудово поєднується з більшістю уживаних ароматизаторів, надаючи можливість підкреслити натуральний смак продуктів. За своїми смаковими якостями, а також візуально нагадує натуральний цукор, хоча і має меншу на 40 - 60% солодощі.
Ізомальт чудово поєднується з більшістю уживаних ароматизаторів, надаючи можливість підкреслити натуральний смак продуктів. За своїми смаковими якостями, а також візуально нагадує натуральний цукор, хоча і має меншу на 40 - 60% солодощі.
Ізомальт використовується при виготовленні ряду кондитерських виробів таких як: грильяж, м'яка і тверда карамель, шоколад, драже, конфітюр, морозиво, жувальна гумка та ін.
Кондитерські вироби, виконані із застосуванням ізомальту, мають низку переваг: вони не прилипають до рук і не стають м'якими при підвищенні температури.
Маючи температуру плавлення 145°C, ізомальт використовується в продуктах, що потребують екструзійного процесу та термообробки.
Інструкція із застосування для отримання карамелі:
потрібну кількість ізомальту помістити в посуд і нагріти в мікрохвильовій печі або водяній бані до прозорості.
- пофарбувати рідким барвником або кандурином (у карамелі виглядає особливо ефектно)
- ретельно перемішати ложкою для отримання однорідного кольору
- приступити до виготовлення карамельного декору (завитків, павутинок, карамельних "хвиль" та ін.)
Карамельний декор можна приготувати заздалегідь і зберігати в прохолодному сухому місці до кінця терміну придатності.
Наш інтернет магазин робить доставку в будь яке місто України, зокрема в наступні міста: