Коробки для тортів
На початку минулого століття кондитери увійшли до трійки лідерів щодо використання паперової та картонної товарної упаковки разом з фармацевтами та ювелірами. При тому, швидко і дешево купити потрібну коробку для торта було майже нереально. Виготовити десерт часто було простіше, ніж його запакувати та доставити замовнику.
За минуле століття технології виробництва харчового опаковання значно просунулися вперед. Сьогодні проблема пакування штучних кондитерських виробів зводиться виключно до вибору відповідного варіанту. Так, тільки для торта – короля десертів – сучасний ринок пропонує неймовірну кількість рішень:
- Багаторазові тортівниці (прозорі та непрозорі, з кришкою та без кришки, із замками та без замків, з вентиляцією та без неї, скляні, пластикові, металеві, дерев'яні)
- Одноразова упакова для мас-маркет продукції (блістерна тара з білого та прозорого пластику, картонна універсальна та брендована тортова коробка тощо)
- Одноразова упакова для невеликих кондитерських та професійних кондитерів. Як правило, відрізняється персональним дизайном та виконанням.
- Одноразове опаковання для штучних виробів (готові картонні коробки, коробки з комбінованих матеріалів).
За сукупністю переваг картонна коробка для тортів є лідером серед запропонованих варіантів. Вона легка. Недорога, замовлення можна віддати разом із нею. У складеному вигляді займає мало місця для зберігання. За допомогою персональних кліше брендованих стрічок вона легко ідентифікується. Картон як матеріал відносно швидко перегниває. Використані чисті коробки успішно переробляються на вторинну сировину. Харчовий картон є безпечним для здоров'я.
Серед суттєвих недоліків картонного пакування – водопроникність, слабкі транспортні можливості. Кондитери-початківці повинні знати: верхні ручки картонних коробок – це в 99% випадків лише замки, а не повноцінні ручки для перенесення. Якщо таку коробку взяти за ручки, а не під низ, вона зламається, а торт зруйнується і випаде.
Сучасні кондитери – професіонали для безперебійної роботи зазвичай мають запас ходових коробок. Якщо потрібної упаковки не виявилося під рукою, її купують у спеціалізованих магазинах.
Для правильного вибору коробки необхідно чітко визначити:
- Основне завдання упаковки (захист від негативних факторів довкілля, демонстрація декору без розкриття упаковки, надійне транспортування).
- Точний термін до отримання упаковки готової до використання (чи встигнете ви отримати та запакувати свій торт, чи буде час на припасування / заміну деталей у разі потреби).
- Розміри та вага кондитерського виробу, який буде в коробку поміщено (зовнішні розміри по крайніх точках декору – діаметр, висота, центр ваги, особливості кріплення декору).
- Спосіб транспортування виробу до кінцевого замовника (з подальшим декоруванням, у зібраному вигляді, спеціальним транспортом або громадським тощо)
- Бюджет або гранично допустима частка витрат на паковання у собівартості десерту. Будьте готові до того, що вартість коробки може вас здивувати. Ходові коробки часто продаються комплектами від 3 штук. Наявність принтів, підсилювачів каркасу, ручного складання істотно здорожчають вартість коробки. Роздрібна ціна стандартної коробки для торта рідко перевищує 5% від ринкової вартості 1 кг торта. Але будьте готові до того, що вибір варіантів буде обмежений бюджетом або часом доставки.
Українські кондитери з малих міст, де немає спеціалізованих роздрібних магазинів, замовляють коробки для тортів в інтернет-магазинах. Термін доставки оплаченої посилки рідко перевищує три робочі дні. При цьому важливо пам'ятати, що при транспортуванні посилку можуть зашкодити. А такі перевізники, як «Нова Пошта», висувають високу вимогу до стандартів упаковки поліграфії. Це призводить до того, що за доставку розкладеної картонної коробки торта 30 х 30 х 30 см вартістю 25 грн. можна сплатити понад 60 грн. Тому бажано купувати коробку заздалегідь, оптом та мати запас часу на виправлення помилок кур'єрських служб.
У всіх великих містах України є магазини для кондитерів чи друкарні, які спеціалізуються на харчовій упаковці. Це суттєво спрощує процес вибору кондитерської упаковки – товар побачити наживо, доторкнутися, отримати консультацію щодо способу складання складної конструкції з кількох деталей.
Магазин «Триколад» у Дніпрі продає різні коробки для десертів оптом та в роздріб. В наявності - понад 10 видів коробок для високих тортів та паски, понад 40 видів коробок для класичних тортів, більше 45 коробок для макаронс та круглого печива, зефіру та еклерів, понад 50 коробок для капкейків та кексів, понад 70 видів коробок для пряників.
На жаль, такий великий асортимент не міститься на вітринах роздрібного магазину. Проте необхідну коробку можна замовити на сайті компанії. Наступного дня її доставлять до точки видачі.
Крім упаковки не забудьте купити харчові підкладинки під торт, гарну стрічку або шпагат, велику торбину для транспортування з жорстким каркасом або спеціальний контейнер для перевезення десертів.
Інтернет магазин Триколад
товари для кондитерів по всій Україні
Компанія "Триколад" пропонує різні товари для кондитерів (інгредієнти, інвентар, паковання), проводить навчальні майстер-класи для фахівців і аматорів. Основний напрямок діяльності - гуртово - роздрібна торгівля інгредієнтами для виробництва шоколадних цукерок і різних десертів на основі какао-продуктів. Для гуртових покупців, ресторанів і кафе, мереж магазинів діють знижки та партнерські програми.
В інтернет-магазині для кондитерів "Тріколад" можна купити найнеобхідніші інгредієнти та інвентар: Кондитерські харчові барвники, гелеві барвники та сухі, водо та жиророзчинні, набори гелевих барвників Все для приготування популярних макаронс: мигдальне борошно, пластівці мигдальні, пергамент, килимки тефлонові та силіконові, наконечники та мішки кондитерські. Мастику, марципан та айсинг.
Какао-продукти (какао-порошок, тертий какао, олія какао, боби, шоколад кондитерський, кондитерські маси на основі шоколаду). Агар-агар, пектин, желатин, розпушувачі, ароматизатори. Декори для кондитерських виробів: цукрові та шоколадні посипання, квіти ручної роботи. Різноманітний інвентар: катери, вирубки, молди, лопатки, насадки, качалки, мати, моделюючий інструмент. Заморожені фрукти та ягоди. Силіконові та металеві форми для випікання. Картонну та пластикову упаковку.